Roxette koncert - Bécs - Jegyek

Dátum: 2015.07.06.
Helyszín: Wiener Stadthalle

Jövő tavasszal ismét Magyarországon ad koncertet a Roxette. A nyolcvanas-kilencvenes évek sikeres svéd popduója az európai turné keretében 2015. május 19-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában (Jegyek itt!), majd a turnét folytatva 2015. július 6-án Bécsben is koncertet adnak a Wiener Stadthalleban!

A Roxette az elmúlt negyedszázadban 33 slágerlistás kislemezt és több mint 75 millió eladott albumot produkált. A csapat Fredriksson súlyos betegsége miatt hosszú időre leállt, 2011 márciusától azonban - tíz év szünet után - ismét világkörüli turnéra indult.
Marie és Per a hetvenes évek végén találkozott: a zenész az egyik legnépszerűbb svéd popcsapatban, a Gyllene Tiderben játszott, az énekesnő pedig szólókarrierjét építette. 1986-ban döntöttek a közös munka mellett, első kislemezük, a Neverending Love Svédországban azonnal sláger lett, debütáló albumukkal, a Pearls of Passionnel pedig megalapozták hazai népszerűségüket.
A Roxette 1987 karácsonyára időzítette az It Must Have Been Love (Christmas For The Broken Hearted) kiadását, majd 1988-ban megjelent a második album is Look Sharp! címmel. Egy amerikai cserediák, miután Svédországból visszatért az Egyesült Államokba, eljuttatta a The Look kislemezt a minneapolisi KDWB rádiónak. A dal gyorsan népszerű lett, holott a lemez addig meg sem jelent a tengerentúlon. A számot aztán 1989-ben adták ki Amerikában és márciusban már vezette a slágerlistát. A második listavezető dal a Listen To Your Heart lett a tengerentúlon, a Look Sharp! című album pedig több mint 8 millió példányban fogyott el az év végéig.

 

2009 tavaszán Per európai turnéra indult, ahol Roxette-számokat is játszott. Marie Amszterdamban két szám erejéig újra színpadra lépett vele, majd nem sokkal ezután bejelentették, hogy folytatják: 2011 tavaszán európai turnéra indulnak és azóta két új albumot is kiadtak. A 2011-ben megjelent Charm School, rajta a She's Got Nothing On (But The Radio) című kislemezzel ismét felkerült a slágerlisták élbolyába. Koncertsorozatuk kétszer megkerülte a földet, 153 koncerten összesen 1,5 millió ember előtt játszottak. A 2012-ben megjelent Roxette-album címe Travelling volt.
A Roxette idén októberben kezdte legújabb turnéját, amely egészen a csapat 30 éves fennállásának jubileumáig, 2016-ig fog tartani, ezért a koncertkörút címe The XXX Anniversary Tour.

Jegyek a bécsi koncertre már kaphatóak!

Jegyárak: 63, 69, 75, 81 Euro