Főoldal > Színház > A sevillai borbély - Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2020

A sevillai borbély - Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2020

A sevillai borbély  - Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2020

Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Dátum: 2020.08.7-9.

JEGYVÁSÁRLÁS

Gioachino Rossini: A sevillai borbély opera két felvonásban 2020. augusztus 7, 9. (péntek, vasárnap) 20:00 Margitszigeti Szabadtéri Színpad 

Az Operaház előadása most sztárénekesekkel érkezik a Margitsziget nagyszínpadára. Minden idők egyik leghíresebb „intrika-operáját”, Békés András mára klasszikussá vált rendezését Kovalik Balázs újította fel.

Beaumarchais hősét, a cselszövő borbélyt Rossini fülbemászó dallamokkal tette halhatatlanná. A commedia dell’arte alakjaiban és fordulataiban bővelkedő, eredetileg az 1816-os római karneválra írt művet sokáig a vígopera műfaji csúcsdarabjának tartották, diadalútja a mai napig töretlen. Első német nyelvű pesti bemutatója 1820-ban volt, magyar nyelven 1837-ben mutatták be először. Békés András rendezését a bemutató idején a kritika egyenesen frenetikusnak nevezte és így ünnepelte: „a finom emberi megfigyeléseket az abszurdig felpörgető előadás”. Az eredetileg 1986-ban, az Erkel Színházban bemutatott produkciót 2009-ben Kovalik Balázs újította fel. A nagyformátumú zenemű most sztárénekesekkel kerül bemutatásra, mint a kiváló fiatal énekesnő, az olasz mezzoszoprán Annalisa Stroppa Rosina szerepében.

Vezényel: Kocsár Balázs

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top