Bánk bán 2020 - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Dátum: 2020.08.20.
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Bánk bán - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Vidnyánszky Attila rendezésében megszülető Bánk bán produkció erdélyi díszbemutatója augusztus 9-én lett volna a csíksomlyói nyeregben, azonban az erdélyi területen augusztus 31-ig érvényben lévő korlátozások értelmében az előadást a szervezők 2021-re halasztják. A 2020.augusztus 20-ra tervezett díszbemutató viszont megtartják a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az előadást ezt követően számos hazai, határon túli és nemzetközi helyszínen szeretnék színpadra állítani.

„Az új előadással a nemzeti összetartozás éve előtt szeretnénk tisztelegni, és úgy érezzük, a jelen fényében az emlékév ideája még erőteljesebb. Természetesen csalódottak vagyunk, hogy a csíksomlyói előadás idén nem valósul meg, de az emberekben lévő érthető félelem miatt talán ez nem is lett volna az igazi. 2021-ben valódi ünnep lehet majd. Viszont örömmel tölt el, hogy az államalapítás ünnepén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon bemutathatjuk a produkciót. Az első előadások egyike lesz a hosszú csend után, és ennek van egy erőteljes varázsa.” – fogalmaz Dr. Vadász Dániel, a Coopera alapító producere.

A budapesti bemutatón színpadra lép majd a Liszt-díjas Molnár LeventeMester ViktóriaFischl Mónika, a Kossuth-díjas Kálmándy Mihály, a Kossuth-díjas Kováts KolosBoncsér GergelyBakonyi Marcell és Kendi Lajos is. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera Zenekara, Kórusa és Balettkara, az est karmestere a Liszt-díjas Kesselyák Gergely.

Jegyárak és jegyinfók hamarosan!