Karl Zeller: A madarász operett

Dátum: 2013.07.26
Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad

Egyházi Géza, Bordás Barbara, Domoszlai Sándor, Iván Ildikó és Csonka Zsuzsanna lesznel láthatóak a Városmajori Szabadtéri Színpad bemutatóján.

Karls Zeller A Madarász című operettjét mutatják be 2013. július 26-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
A madarász nem a tipikus sláger operett, így nem is sok színház állítja színpadra az osztrák operett komponista operettjét. Ennek ellenére azért a Madarászból is kerültek ki slágerek. Az oeprett két legismertebb slágere Milka dala és a Nagyapám még ifjú volt. Ez a két dal számos oeprett válogatás lemezre felkerült és egy-egy operett gálán is felcsendül még.

Milka, a szép falusi postáslány solymászi kinevezést kér vőlegénye Ádám számára Theodor hercegtől. A madaraival vándorló tiroli madarász büszkébb annál, hogy elfogadja Milka segítségét, féltékenysége szakításhoz vezet. Mária hercegnő álruhában követi kalandjairól hírhedt férjét, Theodort, ám leleplezés helyett a szerelemmel találkozik a fiatal Ádám személyében. Mária mindent elkövet, hogy Ádám a közelében maradjon az udvarnál. A fiatal szerelmesek kibékülésének útjában hiú hivatalnokok és a pénzsóvár udvaronc, Ladislaus családja áll. Csak a harmadik nap végén derül ki, hogy vajon mindenki megtalálja-e az igazi párját. 

Karl Zeller a klasszikus bécsi operett képviselőjének legismertebb művében két bonviván énekli a szebbnél szebb dallamokat, úgy mint a Nagyapám még ifjú volt, Aki Tirolban csokrot ád vagy a Rajna-valcer.
 

Szereplők:
Egyházi Géza, Bordás Barbara, Domoszlai Sándor, Iván Ildikó, Csonka Zsuzsanna


Közreműködik: a Váci Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Farkas Pál
Rendező: Nemlaha György

Jegyárak:
2300, 2900, 3500 Ft

Budapesti Nyári Fesztivál 2013 - Városmajori Szabadtéri Színpad