Főoldal > Család > Korrupció

Korrupció

Korrupció

Helyszín: Budapest
Dátum: 2013-tól

JEGYVÁSÁRLÁS

Korrupció - színházi előadás 2013 októberétől a MAFILM Filmgyárban.

A Transparency International éves vizsgálatai alapján a korrupció elterjedtségét tekintve Magyarország a vizsgált 183 ország közül tartósan a lista utolsó harmadában helyezkedik el. 
Az állam és magánszféra közötti cserefolyamatokban lezajló vesztegetések, visszaélések és zsarolások csak a jéghegy csúcsát képezik: hazánkban történeti okokra visszavezethetően, mind a makro, mind a mikro társadalmi kapcsolati hálók legfontosabb és mind kizárólagosabb kötőanyagává a korrupció vált.

Előadásunk költészeti megközelítésben, de dokumentarista elemeket is használva kíván képet adni egy olyan társadalmi rendről, amelyben a szerelem, a család és a munka színterei is sűrűn és észrevehetetlenül kötelezik a résztvevőket az állandósult, reflexszerű – és éppen ezért felismerhetetlen – korrumpálódásra. Az előadás központi kérdése, hogy az új generáció megtapasztalva e rend működésének logikáját milyen stratégiát választhat: van-e valódi esélye a korrupciós mechanizmusok megkerülésére, vagy az életben maradáshoz maga is belekapaszkodni kényszerül a korrupció fogaskerekébe?

Ambíciónk, hogy a korrupció hazai kultúrájáról annak szélsőségein és megszokásain keresztül mutassunk képet. Az „ördögi körök” és a „környezeti hatások” ("ha többiek igen, akkor én miért nem") leíró jellegű megközelítésével annak a társadalomnak kívánunk tükröt tartani, ahol az "önfelmentő megideologizálás" elfogadott hozzáállás a korrupció napfényrekerülése kapcsán. Vagyis ahol a korrupció kritikus tömege adott (mert a társadalom szereplői közül döntően mindenki korrumpál) akkor az egyén is kevésbé érzi magát morálisan elitélendőnek, amikor a korrupcióhoz folyamodik. De milyen etikai alkata lesz annak, aki gyermekkorától kezdve él úgy, hogy valóságosan fel sem mérheti a korrupció tömegvonzásának életére gyakorolt erejét

Rendező: Gulyás Márton
Dramaturg: Boronkay Soma
Zenei vezető: Dargay Marcell
Produkciós vezető: Pottyondi Linda
Háttér: Transparency International, Corvinus Egyetem Korrupciókutató-Központ, Átlátszó.hu

Jegyek, 2900, 6000, 1200 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top