Óbudai Nyár 2014

Dátum: 2014 nyara
Helyszín: Budapest

Tizennyolc helyszínen több mint 80 program, köztük kiállítások, színielőadások, komoly- és könnyűzenei koncertek, operaelőadás, gyermekprogramok, filmvetítések töltik meg a harmadik kerület utcáit és tereit 2014. június 7. és augusztus 30. között az Óbudai Nyár rendezvénysorozat keretében.

2014. június 16-án az Óbudai Danubia Zenekar nyitó koncertje Hámori Máté vezényléseével lesz látható. A Muzsikás együttes a Szól a kakas már című koncertje is műsoron lesz, melyet az Óbudai Nyár keretében a Fő téren mutat be.

2014. június 28-án Demjén Ferenc koncert lesz a Fő téren 20:00-tól. Így újra felcsendülnek az ismert slágerek. A Fő tér koncertjei INGYENESEK!

Június 27-én és ezt követően 5 alkalommal lesz látható Jékely Zoltán Oroszlánok Aquincumban című vereses játék az Aquincumban. Jegyek itt!

A Zichy-udvarban augusztus 2-án a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadás mellett július 25-én Ronald Harwood Nagy négyes című darabját is bemutatják, július 19-én pedig szintén itt lép fel húsz év után először szabadtéren az East zenekar. Jegyek a leírás alján a jegyvásárlás gombnál vásárolhatóak!

A Fő téren felállítandó színpadon ebben az évben is olyan népszerű művészek zenélnek, mint a Muzsikás együttes, Demjén Ferenc, a Djabe és Steve Hackett, a Csík Zenekar, Orosz Zoltán és a Benkó Dixieland Band. A Kobuci kertben Hobo és bandája, valamint egy háromnapos blues fesztivál várja az érdeklődőket.

Az Óbudai Társaskör színielőadásokkal és zenés produkciókkal készül a nyár folyamán. A Szív Hídjai című darab mellett szerepel a repertoárban a Krúdy-művekből összeállított Óbudai csodadoktor című szerelmes játék és a Hrabal-írásokból született Szigorúan ellenőrzött vonatok is. A zene rajongókat ezen felül operaelőadásokkal, zongoraesttel és francia sanzonokkal várják.

Az Óbudai Múzeum a múzeumok éjszakája programjaiba egy izgalmas "sorslabirintus" programmal kapcsolódik be a holokauszt-emlékév jegyében, zenés felolvasást tartanak Goda Gábor Zsidó mesék és legendák című könyvéből, lesz hóra táncház és a Budapest Klezmer Band is koncertet ad.

A mozikedvelőknek a Kobuci kertben Bujtor István-válogatással készülnek, ahol az előadások után a színművész pályatársaival és családtagjaival is lesz lehetőség beszélgetni, a Fellini Római Kultúrbisztróban pedig európai művészfilmeket vetítenek.

A családok fiatalabb tagjait a Gyerekszigeten várják számos programmal, valamint a Kaláka, az Alma zenekar és a Kolompos együttes koncertjeivel kedveskednek nekik.

A fesztivál újdonsága, hogy június 16-tól minden hétfőn délután zenei programokat szerveznek a Békásmegyeri Közösségi Ház előtt, valamint multikulturális táncfesztivált is rendeznek június 22-én, augusztus 30-án pedig itt tartják az Óbudai Nyár záró eseményét, a Hékás Békás programsorozatot is.