Humor Fesztivál 2016

Dátum: 2016
Helyszín: Thália Színház

Folytatódik a sikeres fesztiválsorozat a Tháliában. 2013. február 3-tól 5 napon át minden színpad a humoros színpadi műveké, komédiáké, stand up comedy-ké.

A humorra vágyó közönség a műfajok legszínvonalasabb produkcióit élvezheti majd, ennek érdekében két válogató, Kárpáti Péter író-dramaturg és Oláh András rádiós műsorvezető járta az országot, hogy áttekinthesse a különböző előadások sokszínű palettáját.

Az általuk ajánlott produkcióknak a Thália Színház felajánlotta a fesztiválszereplést, és akik el tudták fogadni a meghívást, belőlük alakult a Humorfesztivál versenyprogramja.

Akik pedig a versenyen díjaznak majd, közismert személyiségek: Schell Judit színésznő, Kulcsár Viktória a FÜGE elnöke, dr. Bagdy Emőke szakpszichológus, Márton István rendező és Fehér Béla újságíró.

A programról:

Nagyszínpadi produkció lesz a szombathelyi Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című előadása Mohácsi János rendezésében, a Szegedi Nemzeti Színházból a Balikó Tamás rendezte Hétköznapi őrületek és a Miskolci Nemzeti Színház Dandin Györgye, Rusznyák Gábor rendezésében. A Thália Színház házigazdaként a nagysikerű Esküvőtől válóperig című produkcióval képviselteti magát a fesztiválon, amely a rendezvény záróelőadásaként versenyen kívül tekinthető majd meg.

A Stúdióban is színes kínálat várja a nézőket. A Katona József Színházból Dömötör András és Kovács Dániel rendezésében A Gondnokság című előadás, a Sanyi és Aranka Színház Roadmovie-ja Máthé Zsolt rendezésében, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című előadása, melyet Keresztes Attila vitt színre, valamint Borgula András rendezésében a Gólem Színház Lefitymálva című produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.

Természetesen nem marad a Humorfesztivál stand up program nélkül. A Mikroszínpadon Márton András Újvilág rapszódiája, Bödőcs Tibor Az élet értelme és kertészeti tippek, Kovács András Péter: Evolúció, Hadházi László Méd in Hungeráj című stand up estje és A Szomszédnéni odaát van című produkció okoz majd felhőtlen szórakozást.

Jegyárak:
nagyszínpadi előadások egységesen 2500,- Ft,
túdió és stand up előadások egységesen 1500,- Ft