Chicago musical - Szegedi Szabadtéri Játékok 2022

Dátum: 2022 augusztus
Helyszín: Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér szabadtéri színpad

Chicago musical - Szegedi Szabadtéri Játékok 2022

A Chicago musical közel 50 évvel a bemutatóját követően sem unalamas a közönségnek, hiszen a történet mindig aktuális, csak a díszlet lett más az évek során. A sikerét mutatja azt is, hogy a musicalből 20 éve készült egy film is oylan sztárokkal mint Richard Gere, Catherine Zeta-Jones és Renée Zellweger. A film végül Oscar díjat is kapott.

Roxie Hart izgalams történetét fülbemászó dalokkal, látványos koreográfiával tálalja majd a Szegedi Szabadtéri Játékok 2022. augusztus 12, 13, 14, 18,19, 20-án. Az új bemutatóra már elkezdték a jegyértékesítést!

A főszerepekben óriási népszerűségnek és nem csekély szakmai elismertségnek örvendő művészekkel találkozhat majd a közönség. A revüsztár kettős gyilkos Velma Kelly szerepében Ónodi Esztert láthatjuk, akit Billy Flynn ügyvédként Nagy Ervin képvisel majd a Dóm tér színpadán. Morton Mama dögös börtönőrszerepében Janza Kata tér vissza Szegedre.
A színművészek nem először lépnek a Szabadtéri színpadára: Nagy Ervin a Leányvásár és a Marica grófnő operettekben mutatta meg sokoldalú tehetségét. A Jászai Mari-díjas Ónodi Eszter olyan nagyszabású prózai előadásokkal látogatott a napfény városába, mint a III. Richárd és Az ember tragédiája; Janza Kata pedig közönségkedvenc musicalekben volt látható: a Rudolf, a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom, a Jekyll és Hyde, az Elfújta a szél, az Apáca Show és természetesen az Elisabeth főbb szerepeiben.

A Chicago sztárszereposztását a csillagtetős színpadon idén bemutatkozó művészek teszik teljessé. Március elején az alkotók 150 tehetséges jelentkezőből választották ki a Domján Edit-díjas Czakó Juliannát, aki a hírnévre vágyó Roxie Hart szerepében csatlakozhat az előkelő szereplőgárdához. A Jászai Mari-díjas Mészáros Máté - akit jelenleg a Hotel Margaret, A Séf meg a többiek című sorozatokban is láthatunk, de feltűnt többek közt a Kincsem és a Seveled című mozifilmekben is - Amost Hartot, Roxie jóravaló, ám kissé hiszékeny férjét alakítja majd.  A Konferanszié szerepében pedig a népszerű stylist, műsorvezető, látványtervező, Lakatos Márk foglalja egységbe és közvetíti a pergő eseményeket.

(Esőnap augusztus  21, 22, 23)

Jegyárak és jegyvásárlás lentebb!