Főoldal > Koncert > Buena Vista Social Club búcsú koncert - Budapest - 2014

Buena Vista Social Club búcsú koncert - Budapest - 2014

Buena Vista Social Club búcsú koncert - Budapest - 2014

Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Dátum: 2014. 07. 26. ( szombat )

JEGYVÁSÁRLÁS

ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB(R) "ADIOS TOUR" (100%)
featuring Omara Portuondo, Eliades Ochoa, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres, Jesus "Aguaje" Ramos (50%)

2014-ben ismét Buena Vista Social Clubkoncert lesz Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2014. július 26-án. Az Adios Tour lesz a Buena Vista búcsú koncert turnéja.

A Buena Vista Social Club története mesebeli: a negyvenes években működő havannai szórakozóhely egykori zenészei jó fél évszázaddal a klub bezárása után újra összeálltak, és elkészítették első lemezüket. Az album hatalmas nemzetközi siker lett, az együttes a világzenei színtér emblematikus jelenségévé vált. A veterán kubai muzsikusok azóta is világszerte koncerteznek, igaz, a csapat egy-egy idős zenész sajnálatos távozása miatt időről időre fiatalodik. A BVSO azonban még így is a harmincas-negyvenes évek havannai klubéletének autentikus őrzője, hiszen alapító tagok továbbra is játszanak benne. Gyakran csatlakozik hozzájuk a fáradhatatlan hangú Omara Portuondo, aki világsikert kivívó első lemezüknek is egyik meghatározó közreműködője volt.
A kubai művésznő tinédzserkora óta énekel; legfrissebb, Gracias című lemeze kapcsán a New York Times azt írta róla, hogy hangja semmit sem vesztett hősiességéből, a Los Angeles Times pedig úgy jellemezte orgánumát mint csodálatosan erőteljes és széles érzelmi skálát bejáró hangszert. -írta róluk a Művészetek Palotája, amikor 2012 novemberében Budapesten koncerteztek

Jegyárak: 4500, 6000, 8000, 12000, 14000, 16000, 18000 Ft


JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top