Főoldal > Zenés színház > Rómeó és Júlia musical

Rómeó és Júlia musical

Rómeó és Júlia musical

Helyszín: Budapesti Operettszínház
Dátum: Folyamatosan

JEGYVÁSÁRLÁS

Több mint 5 év, mintegy 400 előadás, közel 400 ezer néző! A Budapesti Operettszínház legnagyobb sikere, amit nem lehet kihagyni!


A Rómeó és Júlia jelenleg is telt házak előtt fut a Pesti Broadway-n, s látható volt a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Pécsi Expo Center, a Debreceni Főnix Csarnok és a Soproni MKB Aréna hatalmas színpadán, több tízezer néző előtt.

A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a Budapesti Operettszínház 2004 januárjában mutatta be a musical magyarországi változatát KERO® rendezésében. Az előadás azonnal ovációt váltott ki. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokon a monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, s a Budapesti Operettszínház sztárjaival DVD felvétel is készült.

A Shakespeare színműve alapján készült mű története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a zeneszerző és egyben szövegíró, így nyilatkozott az alkotásról: "A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban.

A musicalt sikerre vitte már Szegeden is Mészáros Árpád Zsolt, Földes Tamás, Bálint Ádám, Kerényi Miklós Máté,  Kocsis Dénes, Szomor György, Nádassi Veronika, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt is.

Zeneszerző-szövegíró: Gerard Presgurvic 
Magyar szöveg: Galambos Attila 

Az előadásra jegyek online vásárolhatóak!

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top